مجله سلامت

اخبار و دانستنیهای حوزه سلامت

خواص درمانی فوق العاده هل، دانه ای معطر و کاربردی

آیا می دانستید که دانه هل در طب سنتی دارای دونوع متفاوت است؟
جالب است بدانید این دانه معطر  دونوع دارد:
تخم هل «قاقله صغار» معطر و بادشکن و محرک است و به عنوان ادویه در غذاها مصرف می شود. علاوه بر خواص مذکور، هل را قاعده آور نیز می دانند.
تخم هل در طب سنتی در موارد ناراحتی های کبد و رحم به کار می رود.
هل به عنوان جزیی از داروهایی که در استعمال خارجی برای معالجه تومور رحم به کار می رود، مصرف می شود.
ریشه ی هل مقوی و تونیک و ملین است. در هند از هل به عنوان مدر و محرک و بادشکن و ادویه معطر استفاده می شود.
هل (قاقله کبار) طبق نظر حکمای طب سنتی از نظر طبیعت کمی گرم و خیلی خشک است. خواص آن مقوی معده و هاضمه است و کمک به هضم غذا می نماید، شکم را می بندد بخصوص بوداده آن و در بعضی مزاجها قاقله کبار از نظر بند آوردن شکم از نوع صغار آن بیشتر مؤثر است ولی به هرحال خیلی از نظر خواص شبیه به هم هستند. دانه های قاقله کبار مقوی لثه و برای رفع زخمهای دهان به کار می رود.

 

بیشتر بخوانید

عید فطر، تولدی دوباره برای انسانها

عطر دل انگیز ایمان در دل ها به مشام می رسد. گلبوته های صبر و مبارزه با نفس در جان ها شکفته می شود.
عید فطر زمان شکفتن گل های ایمان در دل و جان انسان است.
تحفه خداوند به مؤمنانی است که با سلاح روزه به غبارروبی خانه دل پرداخته اند. آنان که پلیدی را از جان خود بیرون رانده اند و به جای آن اخلاص و ایمان را جایگزین کرده اند.
آری عید سعید فطر روز تولد دوباره انسان است.

بیشتر بخوانید

روزه داری و مزیت های بیشمارش


روزه فواید جسمی و روحی فراوانی برای انسان در بردارد و روزه داری، شفا بخش جسم و همچنین توان بخش، جان انسان است. تحقیقات ثابت می‌کند روزه داری درست که با کاهش 20 تا 30 درصد مصرف غذا همراه است، نتایجی چون کم شدن چربی‌های ذخیره، کم شدن میزان چربی خون و کلسترول و نیز فعال شدن سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد.
روزه گذشته از اینکه یک فریضه ی مذهبی است و روزه گرفتن در ماه رمضان از ستون‌های دین اسلام شمرده می‌شود و بر همه مسلمانان بالغ، عاقل و سالم واجب است که در این ماه روزه بگیرند، اما از لحاظ علمی هم روزه گرفتن برای بدن مفید است.
می توان گفت روزه داری کمکی شایان در جهت سلامت بدن، روح و ... دارد.

بیشتر بخوانید

بهارنارنج و این همه ویژگی؟؟؟

بهار نارنج، شکوفه ی زیبای  درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده و در پاییز میوه ای پرخاصیت ، به بار می نشاند. بهارنارنج خواص دارویی فراوانی دارد که  احساس آرامش یکی از مهمترین خاصیت های این گیاه است.
از شکوفه درخت نارنج  در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و ... استفاده می شود. بوی بهارنارنج در شهرهایی همچون بابل و شیرازو گنبدکاووس در اوایل اردیبهشت‏ ماه، با رایحه سحرانگیز خود، هر رهگذری را سرمست می کند به نحوی که این  شهرها را شهر بهارنارنج می نامند. از بهارنارنج عرق تهیه می کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است . از اشکال دارویی گل بهار نارنج می توان به روغن، دم کرده، عرق و اسانس آن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید

تمشک آبی، ریز میوه آبی و سرشار از خاصیت

اسم لاتين اين ميوه بلوبری است. بلوبری نوعی گياه گلدار با ميوه ای توت مانند به رنگ ابی تيره يا بنفش است. اين ميوه بومی شمال امريكا می باشد.
طعم ميوه های اين گياه شيرين می باشد.
اين ميوه يكی از خوشمزه ترين ميوه های تابستانی می باشد. اين ميوه به ظاهر كوچك نقش موثری در نرم كردن پوست های خشك، ارتقا عملكرد مغز و پيشگيری از سرطان دارد.
طبق مطالعات انجام شده با قرارگیری تمشک آبی در رژیم غذایی بعد از مدتی چربی شکمی از بین خواهد رفت.
 

بیشتر بخوانید

تخم شربتی مفید من، مناسب برای ماه رمضان


در ماه مبار ک رمضان میتوانیم از شربت، تخم شربتی بسیار استفاده کنیم چون تخم شربتی به شما برای تمام طول روزانرژی فراوانی می بخشد.
تخم‌شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان کوهی است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود و پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید …

 طبق گفته متخصص طب سنتی : شربت خاکشیر از جمله شربت‌هایی است که بسیار برای سلامت بانوان مفید است و از دیگر خاصیت این شربت مبارزه با عفونت‌های زنانگی است که توصیه می‌شود در ماه رمضان مصرف شود.‎ بسیار مفید است.
 

بیشتر بخوانید

توصیه های تغذیه ای در ماه مبارک رمضان

در ماه رمضان بهتراست در انتخاب مواد غذایی دقت داشته باشیم.
در روزهای  ماه مبارک رمضان، به نکات زیر توجه کنید:
از مصرف غذاهای مختلف و سفره‏ های رنگین افطار و سحر پرهیز نمایید:

مواد غذایی مختلف از نظر کیفیات و ویژگی‏ها با هم متفاوتند و در نتیجه هضم آنها یکسان نخواهد بود؛ وقتی دو یا چند غذای مختلف با هم خورده شود، معده و دستگاه گوارش نمی‏تواند همه آنها را به حد نهایی هضم کند و در نتیجه فساد هضم رخ می‏دهد.
برنامه غذايی ما درماه مبارک رمضان نبايد نسبت به قبل خيلی تغيير کند و در صورت امکان بايد ساده باشد. همچنين بايد طوري تنظيم شود که بر روی وزن طبيعی تأثير زيادی نداشته باشد.





 

بیشتر بخوانید

صفحه 1 از 20